Nog steeds geen nieuwe deadline OV-chiplaart studenten

Gepubliceerd op 26 januari 2010, 16:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Minister Plasterk is niet van plan een nieuwe deadline voor de volledige ingebruikneming van de OV-chipkaart voor studenten te noemen. Dit maakte hij bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat studenten vanaf 1 januari met de OV-chipkaart zouden reizen. Later is deze deadline verplaatst naar 1 februari. Beide deadlines zijn niet gehaald door problemen met elektronisch activeren van het reisrecht.

Over het loslaten van de tweede deadline schrijft Plasterk:  “Aangezien dit de tweede keer is dat de techniek  van de OV-bedrijven onverwachts en ernstig heeft gefaald, wil ik nu volledige zekerheid dat alles goed werkt.” Tot die tijd moet het tijdelijke reisrecht wat voor gebruik in 2009 op de kaart was gezet bruikbaar blijven.

Voordat alleen het reisrecht van 2010 gaat gelden moeten alle studenten de kans hebben gehad dit reisrecht op hun kaart te laden. Omdat er zoveel onverwachte problemen waren met de chipkaart stelt Plasterk geen nieuwe deadline, maar wil de minister van ‘dag tot dag’ kijken wanneer het reisrecht 2010 op de Studenten OV-chipkaart als enig geldig vervoersbewijs gaat gelden.

Volgens Plasterk is er inmiddels geen achterstand meer met betrekking tot de vertrekking van de OV-chipkaarten aan studenten.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart, #Plasterk


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: