Oude OV-Jaarkaart ook na 1 februari nog geldig

Gepubliceerd op 22 januari 2010, 14:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

NS OV-Chipkaart GatesDe 1 februari deadline is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Minister Plasterk heeft dit vrijdag na het kabinetsberaad bekend gemaakt. Op deze datum moest elke student zijn OV-Chipkaart opgehaald hebben.

Storing en ergernissen
Nog maar één derde van de studenten heeft de OV-Chipkaart correct opgehaald. Van de 1.200 ophaal punten worden er maar 100 intensief gebruikt. De andere ophaalpunten zijn defect of staan op een plek waar ze niet gevonden worden. Ophalen tijdens de spits en tijdens kantooruren mislukt vaak. Het netwerk is dan overbelast. Studenten moeten het dan later nog een keer proberen. Door alle extra pogingen blijft het netwerk overbelast en gaan de automaten ook sneller defect.

Plasterk wil studenten niet duperen
De studentenorganisaties LSVb en ISO drongen donderdag al aan op uitstel. Het grote aantal storingen heeft de minister overtuigd de deadline uit te stellen. ”Studenten mogen niet de dupe worden van technische problemen bij de vervoerder”, aldus Plasterk.

Strippenkaart
In Amsterdam wordt de strippenkaart wel per 1 april wel volledig afgeschaft. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om met de oude OV-jaarkaart te reizen. In de Amsterdamse metro is de OV-Chipkaart al verplicht. Staatssecretaris Tineke Huizinga heeft echter nog niet met dit plan ingestemd.

Tags: #Amsterdam, #ISO, #LSVb, #openbaar vervoer, #ov-chipkaart, #Plasterk


8 Reactie(s)

 1. mix

  Ik heb een chip-kaart (nadat ook bij mij een nieuwe pasfoto ingeleverd moest worden omdat de oude “kwijt was geraakt”) heerlijk dat ding. Ik heb al een half jaar een weekabbonoment, toch stond er een een tijdelijk weekendabbonement op. Na heel wat langdurige dure!! telefoontjes bleek ik mijn nieuwe abbonement op te moeten halen voor een vast weekabbonement… en wat blijkt? in de bus heb ik dan idd een week-ov maar in de trein wordt hij nog steeds afgelezen als weekend-ov. Heel leuk dat de deadline wordt uitgesteld maar bijna niemand (ook conducteurs) weten er niet van… lekker geregeld dus die ov-studentenchipkaart. Dat gaat zeker problemen geven vanaf 1 februari… 2. Chris

  betekent dit dus dat de oude OV-studentenkaart nog steeds te gebruiken is in de trein, nu nog na 1 febr? 3. Jan willem

  Is er al meer duidelijkheid over de houdbaarheids datum van de OV-jaarkaart? Want kan verder nog geen info vinden. En buschauffeurs laten je niet meer in de bus met OV-jaarkaart. Treinen weet ik meet want ben afgelopen week niet gecontroleerd. Alvast bedankt! Groeten


 4. StudNed.nl Redactie (Gerrit)

  De oude OV-jaarkaart is nog onbeperkt te gebruiken, tot dat minister Plasterk bekend maakt dat het nieuwe systeem goed genoeg werkt.

  De buschauffeurs horen je wel toe te laten met een oude OV-jaarjaart. Studentenvakbond AKKU heeft afgelopen maand pas een akkoord weten te sluiten met de Duitse busmaatschappij die tussen Nijmegen en Kleve rijdt. Bij welke busmaatschappij ben jij niet toegelaten? Dan bellen wij met hun persvoorlichter om details op te vragen.


 5. Dina

  Ik word ook niet meer met me oude ov jaarkaart toegelaten in de bus dat gaat om de maatschappijen Veolia en Connexion ik vind het wel vreemd dat hun niet op de hoogte zijn gehouden.


 6. Jan Willem

  Bij mij gaat het ook om connexion!!
  Het begint wel irritant te worden!
  Ik moet nu gewoon een 20 min eerder vertrekken om optijd bij het station te komen.
  Jammer dat connexion zo moeilijk doet, ik heb zelfs via internet op mijn mobiel laten zien dat de kaart nog onbeperkt geldig is. Maar dat mocht niks baten.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: