Voorlichtingsteams Studenten OV-chipkaart

Gepubliceerd op 18 januari 2010, 11:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De afgelopen weken heeft de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) veel klachten ontvangen over de Studenten OV-chipkaart. De meerderheid van de klachten ging over onduidelijkheid rond het aanvragen, activeren en gebruiken van de chipkaart. Op initiatief van de LSVb is het nu voor studenten mogelijk om een speciaal voorlichtingsteam  uit te nodigen. Via www.studentenov-chipkaart.nl kunnen studenten kosteloos bij activiteiten en bijeenkomsten een voorlichtingsduo uitnodigen voor informatie over en hulp bij problemen rond de Studenten OV-chipkaart.
 
Na 31 januari kunnen studenten alleen nog maar geldig reizen met een geactiveerde Studenten OV-chipkaart. LSVb voorzitter Gerard Oosterwijk: “Op dit moment heeft nog niet eens de helft van de studenten de kaart geactiveerd terwijl iedereen dit gedaan moet hebben voor 1 februari. Om studenten te helpen met hun vragen en problemen over de OV-chipkaart zijn er nu speciale voorlichtingsduo’s”. De duo’s schuiven aan bij een overleg of bijeenkomst, nemen iets lekkers mee voor bij de koffie en geven bovenal informatie en antwoorden op vragen over de Studenten OV-chipkaart. De duo’s, zelf ook studenten, zullen ook op eigen initiatief naar een aantal onderwijsinstellingen gaan. 
 
De LSVb roept studenten op om een voorlichtingsduo voor de koffie uit te nodigen. De duo’s zijn actief in de periode donderdag 21 januari tot en met vrijdag 29 januari, zowel overdag als ’s avonds. De duo’s kunnen (kosteloos, maar afhankelijk van beschikbaarheid) aanschuiven bij iedere bijeenkomst, overleg of activiteit waar ongeveer een kwartier tot een half uur gelegenheid is voor het onderwerp Studenten OV-chipkaart. Het uitnodigen van een duo kan via www.studentenov-chipkaart.nl.
 
De voorlichtingsduo’s Studenten OV-chipkaart zijn een initiatief van de LSVb en onderdeel van de landelijke voorlichtingscampagne van de vervoerders om studenten te informeren.

Tags: #LSVb, #openbaar vervoer


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: