Student van het jaar

Gepubliceerd op 07 januari 2010, 12:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Rabia Bouzian is de ScienceGuide Student van 2009. De twee landelijke studentenorganisaties ISO en LSVb en de onderwijsnieuwssite Scienceguide hebben haar uitgekozen als het meest inspirerende voorbeeld in het stimuleren van studiesucces. Vandaag huldigt OCW-minister Plasterk Rabia namens het kabinet op zijn ministerie.

Rabia (24) is student Small Business and Retailmanagement bij de Hogeschool Rotterdam en begeleidt als ‘peercoach’ vmbo-leerlingen die ‘hoger op willen’. Bovendien is zij voorzitter van het mentoraat Amani voor Marokkaanse hbo-studenten aan haar hogeschool. “We werken vooral aan de betrokkenheid van de studenten bij hun studie. Zonder zulk committment vallen veel mensen al gauw uit. Dat ‘thuisgevoel’ moet komen, als dat groeit dan komt ook het studiesucces”, vertelt zij in een interview met ScienceGuide.

ScienceGuide, LSVb en ISO bekronen de inzet en het talent van Rabia Bouzian om het talent van anderen zo’n ‘boost’ te geven en wijzen haar aan als ScienceGuide Student van 2009.

Tags: #ISO, #LSVb, #Media


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: