Overgang van IB-Groep naar DUO moet nog wennen

Gepubliceerd op 07 januari 2010, 09:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Per 1 januari zijn de IB-Groep en het CFI opgegaan in DUO: Dienst Uitvoering Onderwijs. In 2007 is het eerste begin van de fusie in gang gezet. Studenten moeten dus wennen aan een nieuwe naam. De inmiddels opgeheven IB-Groep is echter nog lang niet vergeten. Rond de invoering van de Studenten OV-chipkaart krijgt ook de IB-groep een hoop gemopper over zich heen. Maar een enkele student vermeld netjes boos te zijn op IB-Groep/DUO. CampusTV plaatste dit jaar al een In Memoriam.

De relevante website voor studenten is nog steeds www.ib-groep.nl. De website is nu wel voorzien van het nieuwe blauwe logo, maar de inhoud is hetzelfde gebleven. De site van DUO is www.ocwduo.nl. Wie via Google zoekt op ‘DUO’ komt de nieuwe IB-groep in de top 10 niet tegen. Op de DUO site is overigens weinig relevante informatie voor studenten te vinden.

De naamswijziging komt op een ongelukkig moment. Studenten zonder OV-chipkaart moeten deze aanvragen bij de IB-GroepDUO. Dit brengt het aantal relevante websites voor OV-chipkaartproblemen op 4:

Hoeveel extra hits en nieuwe klanten de eigenaar van www.duo.nl, DUO Ontwerp & Webdesign, heeft gekregen sinds 1 januari is niet bij de redactie bekend.

Ook de StudNed.nl redactie moet nog wennen, want het relevante dossier blijft voorlopig ‘IB-groep’ heten.

Tags: #DUO (IB-groep), #internet, #ov-chipkaart


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: