OV-chipkaart-systemen minder overbelast

Gepubliceerd op 06 januari 2010, 16:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Het gratis reizen met de bus is begonnen. Veel bussen hebben nog geen OV-chipkaart-lezer, en kunnen nog niet controleren of de OV-chipkaart geldig is. Voor studenten met een weekend-OV is het nu ook mogelijk om doordeweeks te reizen, en andersom. De kennis onder buschauffeurs over de kaart zelf is ook laag. “Dus met een collegepas of verlopen bibliotheekpas de bus in stappen werkt ook prima”, hoorde de schrijver dezes in zijn universiteitskantine.

De klantenservice van de OV-chipkaart is inmiddels telefonisch weer te bereiken. Eerder deze week was de wachttijd zo hoog, dat de verbinding automatisch verbroken werd. Maandag werd het aantal callcenter-medewerkers verdriedubbeld, maar de toestroom van bellers was nog groter. Hierdoor was de klantenservice weer vaak onbereikbaar. Ov-chipkaart.nl ging maandagochtend ook plat door een te groot aantal bezoekers, en hapert vandaag weer. Studentenov-chipkaart.nl is wel continu bereikbaar.

Via Twitter is ook een grote stroom aan klachten van studenten over het activeren van de kaart te lezen. Zo zijn er op de grotere stations maar één of enkele ophaalpunten beschikbaar. Op Den Haag Centraal was zelfs het enige ophaalpunt defect, waardoor uitgeweken moet worden naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Wie toch een vrije machine kon bemachtigen, lukte het ook vaak niet om de kaart te activeren. Elk opgehaald abonnement moet doorgegeven worden aan DUO (de voormalige IB-groep). Gistermiddag was deze verbinding ook overbelast. Vandaag lijkt de verbinding het wel vol te houden.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: