De complete studenten OV-chipkaart survival guide

Gepubliceerd op 04 januari 2010, 16:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Heb je nog geen OV-chipkaart?
Neem de papieren kaart uit 2009 mee.

Tot 1 februari wordt de oude kaart nog gedoogd.

Heb je al wel een kaart, maar nog niet ‘opgehaald’ of geactiveerd?
Dan moet je alleen nog jouw OV-chipkaart voor 2010 activeren. De NS noemt dit ophalen, maar je hoeft geen nieuwe kaart op te halen. Via een OV-chipkaart kan je jouw studentenabonnement ‘ophalen’.  Dit doe je bij dezelfde automaten waarbij je ook je saldo kan controleren en verhogen. Deze palen zijn niet alleen op stations te vinden, maar ook bij de onderwijsinstellingen en zelfs supermarkten.

OV-chipkaart ophaal en opwaardeer-apparaat

OV-chipkaart ophaal en opwaardeer-apparaat

Haast?
Op de kaart staat een tijdelijk studentenabonnement dat geldig is tot 31 januari.

Waar in- en uitchecken?
Bij de NS hoeven studenten nog niet in en uit te checken bij de poortjes. Medio 2010 wordt dit pas ingevoerd. Tot die tijd lopen conducteurs rond met mobiele chipkaartlezers. Als je niet gratis kan reizen, moet je dus nog een papieren kaartje kopen. Alleen in de metro, de bussen van Connection en de Velue-lijn van Veolia moet in- en uitgecheckt worden. Je moet hier dus niet een papieren kaartje kopen. Bij alle andere vervoerders moet je de kaart alleen bij je hebben.

Afgestudeerd?
Gooi de pas niet weg. Het blijft een geldige OV-chipkaart, alleen jouw studentenabonnement wordt er afgehaald.

Hulplijn?
De klantenservice van de OV-chipkaart is te bellen via 0900 0980 (€ 0,10 p.m.). Hou rekening met een lange wachttijd. Voor Nieuwjaar was de wachttijd zo lang dat de verbinding automatisch verbroken werd. Vanaf vandaag zijn er extra callcenter medewerkers ingezet.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 6 januari 2010 16:57

    StudNed.nl | OV-chipkaart-systemen minder overbelast :

1 Reactie(s)

  1. StudNed.nl Redactie (Gerrit)

    UPDATE: zelfs de StudNed.nl redactie overleeft de OV-chipkaart jungle niet. Een ophaalautomaat is NIET hetzelfde als een opwaardeer automaat. Het artikel suggereerde onterecht dat dit wel zo was, maar dan eindigt u met een kaart mét saldo, maar zonder gratis reizen door de week of in het weekend.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: