Huisjesmelkers steeds agressiever

Gepubliceerd op 18 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

ROOD, Jong in de SP en plaatselijke studentenbonden zijn druk bezig met de Huisjesmelker van het jaar verkiezingen. In Utrecht komen er dit jaar veel klachten binnen die te maken hebben met agressieve huisbazen.

”Dit jaar zien we een uitzonderlijke stijging in klachten waarin melding gemaakt wordt van bedreiging en intimidatie. Dit varieert van diefstal tot het gebruik van geestelijk en fysiek geweld tegen de studenten.” De toename van agressie onder huisbazen zorgt er voor dat studenten bang zijn om actie te ondernemen tegen hun huisbaas. ”We hebben ook studenten gesproken die hun huisbaas zelfs niet anoniem durven te nomineren of niet naar de huurcommissie te stappen omdat ze bang zijn voor de mogelijke gevolgen. Hierdoor krijgen de huisjesmelkers vrij spel”, aldus Joanna O’Connor, voorzitter van studentenbond USF. ROOD en USF nemen deze klachten zeer serieus en gaan de komende weken de meldingen verder onderzoeken.

Vanwege de ernst van de klachten hebben ROOD en UISF besloten ook een Utrechtse huisjesmelker van het jaar te kiezen. ROOD-woordvoerder Cindy van Rooijen: “De huisjesmelker van het jaar verkiezing is een nationale verkiezing maar we krijgen in Utrecht zoveel meldingen van situaties die echt niet door de beugel kunnen, dat we besloten hebben om dit jaar ook een lokale prijs uit te reiken.”

Ook een slechte huisbaas die je wilt nomineren? Dat kan online via www.huisjesmelkervanhetjaar.nl. In de laatste week van Januari wordt bekend welke huisbaas de oneervolle titel ‘Huisjesmelker van het jaar’ en bijbehorende prijs in ontvangst mag nemen.

Tags: #huisjesmelkers, #studentenkamers


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: