Universiteit Utrecht leidt academici op voor ‘Eerst de klas’

Gepubliceerd op 16 december 2009, 15:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Half november zijn de eerste 19 academici met succes begonnen aan het programma van de pilot ‘Eerst de Klas’. Gedurende anderhalf jaar geven de jonge excellente academici een paar dagen in de week les in het voortgezet onderwijs, halen hun eerstegraads onderwijsbevoegdheid bij het IVLOS, de lerarenopleiding van de Universiteit Utrecht, en volgen daarnaast een leiderschapsprogramma in het bedrijfsleven. Op donderdag 17 december gaat staatssecretaris Van Bijsterveldt in gesprek met deze deelnemers van de pilot ‘Eerst de Klas’.

De 19 studenten werden in oktober gekozen via een uitgebreide selectieprocedure door een commissie van afgevaardigden van de scholen van de bedrijven (Jet-Net coördinatoren, HR directeuren, recruitment) en van het IVLOS. Het eerste jaar werken ze drie dagen op een school en volgen ze daarnaast de eerstegraads lerarenopleiding, verzorgd door het IVLOS. Ook gaan de Eerst de Klas deelnemers een leiderschapsprogramma volgen binnen het bedrijfsleven. De deelnemende bedrijven zullen dit deel van het traject verzorgen. Na afsluiting van het programma kunnen de studenten kiezen tussen voortzetting van hun onderwijsloopbaan, een overstap naar het bedrijfsleven, of een combinatie van beide.

Op donderdag 17 december gaat staatssecretaris Van Bijsterveldt in het bijzijn van de pers in gesprek met deze deelnemers van de pilot ‘Eerst de Klas’. Ook is er een afvaardiging van het IVLOS van de Universiteit Utrecht, de stuurgroep, de scholen en de bedrijven die het leiderschapsprogramma uitvoeren. De pilot ‘Eerst de Klas’ is één van de maatregelen uit de kwaliteitsagenda Krachtig Meesterschap van de staatssecretaris. Met deze agenda wil Van Bijsterveldt de kweekvijver voor docenten vergroten en meer bevoegde academici voor de klas. De Universiteit Utrecht draagt daar onder meer door het uitvoeren van deze opleiding aan bij.

Tags: #Utrecht, #Wetenschap


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: