Cees Veerman treedt toe tot NWO-bestuur

Gepubliceerd op 16 december 2009, 11:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Prof. dr. C.P. Veerman is benoemd tot bestuurslid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De hoogleraar en oud-minister is per 1 november toegetreden tot het algemeen bestuur.

Veerman is hoogleraar Duurzame plattelandsontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg en aan de Wageningen Universiteit. Hij is voor NWO geen onbekende. Tot juli 2009 was hij voorzitter van de Meta-evaluatiecommissie Kwaliteitszorg Wetenschappelijk onderzoek (NWO, KNAW, VSNU).  Voorzitter Jos Engelen: ‘NWO heeft als missie het bevorderen van excellent onderzoek voor de wetenschap en de samenleving. Met Veerman halen we een zeer ervaren bestuurder in huis op het gebied van de wetenschap en de maatschappij. Hij is bij uitstek geschikt om de missie van NWO te helpen bewaken en sturen.’

Cees Veerman was van 2002 tot en met 2007 minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Naast zijn hoogleraarschap is hij lid van diverse raden van toezicht zoals die van Kennis voor Klimaat en is hij onder meer voorzitter van Natuurmonumenten.

Het algemeen bestuur bestaat per 1 november uit prof. dr. Jos Engelen (voorzitter), prof. dr. Charles Buys, prof. dr. Franciska de Jong, prof. dr. Ben de Kruijff en prof. dr. C.P. Veerman. Algemeen directeur NWO, dr. Cees de Visser, is secretaris.

Tags: #NWO, #Wetenschap


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: