Slimmeriken studeren gratis

Gepubliceerd op 14 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Een groep van 260 studenten van de Universiteit Maastricht ontving 10 december hun Top 3% certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Theater aan het Vrijthof. De beste 3% studenten komen in aanmerking voor een beurs die gelijk is aan het door hen betaalde collegegeld.

De regeling ging vorig jaar van start. De regeling wordt getrapt ingevoerd dus dit jaar voor het eerste en tweede studiejaar. 50 studenten krijgen dit jaar voor de tweede keer het certificaat uitgereikt. Als het ze lukt om elk jaar tot de beste 3% te behoren, is het mogelijk de hele studie ‘gratis’ – met volledige compensatie van het collegegeld – te doorlopen.

Selectie van de beste 3% studenten vindt plaats per faculteit, die eigen selectiecriteria vaststelt op basis van een aantal universiteitsbrede voorwaarden. Studenten kunnen elk jaar opnieuw meedingen. Voorwaarde is dat de student zijn of haar studie voortzet aan de UM in het daaropvolgende studiejaar. Dit geldt uiteraard niet voor de studenten die een eenjarige masteropleiding hebben gevolgd. Zij krijgen hetzelfde bedrag uitgekeerd in de vorm van een prijs.

Tags: #beurs, #Maastricht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: