Plasterk belooft compensatie voor duurdere tweede studie

Gepubliceerd op 10 december 2009, 16:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Onder druk van de studentenorganisaties LSVb en ISO heeft minister Plasterk financiële compensatie beloofd voor studenten die twee masteropleidingen volgen. Dat meldt ScienceGuide vandaag. De compensatie is nodig omdat het collegegeld voor een tweede masteropleiding is vrijgegeven in de nieuwe Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschap (WHW) die in juli door de Tweede Kamer werd goedgekeurd. Instellingen mogen dus in de toekomst zelf bepalen hoe duur de tweede master is.

In 2007 sloten ministerie, hogescholen en universiteiten een convenant over de kosten van de tweede studie: studenten die al begonnen zijn, mogen hun master tegen wettelijk collegegeld afmaken. Houdt een instelling zich daar niet aan, dan belooft Plasterk subsidie voor (sommige) gedupeerde studenten. De subsidieregeling moet in ieder geval de komende drie jaar gelden. Hoe de regeling er precies uit gaat zien is niet bekend.

Plasterk deed zijn beloften in de Studentenkamer, een regelmatige overlegsessie tussen zijn ministerie en studentenvertegenwoordigers.

Tags: #Bachelor/Master, #ISO, #LSVb, #Plasterk, #tweede studie


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: