Problemen OV-chipkaart stapelen op

Gepubliceerd op 10 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De invoering van de OV-chipkaart, het nieuwe vervoersbewijs en betaalmiddel voor het openbaar vervoer verloopt moeizaam. Ten eerste bleek het makkelijk om een chipkart aan te vragen op andere namen. Er zijn al kaarten aangevraagd voor koningin Beatrix, Osama Bin Laden en Rick Ashley.

De invoering gaat ook niet zo snel als gehoopt. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en reizigersvereniging ROVER gaven eerder aan dat een hoop studenten nog geen chipkaart hadden ontvangen en de organisaties twijfelden of dit op tijd gaat lukken.  Studenten die wel al een chipkaart hebben, maar een probleem hebben met de kaart omdat de kaart niet goed functioneert, weten vervolgens niet waar ze naar toe moeten. Er is onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid van de samenwerkende partijen.

Op 1 januari moest de kaart de oude OV jaarkaart gaan vervangen. Vanwege alle problemen rond de invoering van de chipkaart wordt dit verlaat naar februari.

Daar komt nu nog de kwestie van privacy bij. NRC-columnist Marc Chavannes publiceerde een ingezonden brief van een reiziger die van een conducteur te horen kreeg dat bij het scannen van de kaart veel reisinformatie zichtbaar wordt voor de conducteur.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


1 Trackbacks & Pingbacks

 1. 17 februari 2010 14:07

  StudNed.nl | Kamervragen prijzenpakket OV-chipkaart :

5 Reactie(s)

 1. Norna

  Mogen we dan in januari onze verlopen ‘09 OVkaarten gebruiken?


 2. Paul

  Ik hoorde vandaag van de ov studentenlijn dat we de oude studentenkaart moeten gebruiken.
  Helaas heb ik in het buitenland gestudeert afgelopen half jaar en dus geen (verlopen)kaart meer i.v.m. ov vergoeding.
  In dat geval moest ik zelf maar voor de kosten opdraaien.
  Het recht op een ov vergpoeding was kennelijk niet bekend


 3. naomi

  al 3 pasfoto’s ingeleverd en nog steeds geen studenten ov chipkaart! De klantenservice van studenten ov chipkaart is van 7 tot 22 uur beschikbaar… dat zegt al genoeg over hoe goed en duidelijk de ov chipkaart is opgezet. Zelfs na een half uur aan de telefoon krijg je geen medewerker aan de telefoon, plus ik mag ook nog 10 cent pm betalen plus de kosten van het gebruik van een mob telefoon. Dit is zo dramatisch!


 4. naomi

  ik heb het aan 2 conducteurs nagevraagd of je de oude ov van 2009 nog mag gebruiken. Daar gaan zij niet mee akkoord ze geven je gewoon een boete.Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: