Maarten van Rossem en Dolf Jansen voor behoud Ublad

Gepubliceerd op 08 december 2009, 13:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Ublad actieDe acties voor het behouden van een papieren Ublad gaan door. Ondertussen heeft de petitie voor het behouden van de Utrechtse universiteitskrant bijna 2400 steunbetuigingen behaald. Op 3 december hielden studenten een ludieke demonstratie waarbij zij hun mond afplakten om te protesteren tegen het monddood maken van de redactie.

Student en universiteitsraadslid Laurens Miserus heeft een filmpje op youtube gezet waarin bekende Nederlanders als Maarten van Rossem, Dolf Jansen en Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant zich uitspreken voor het behouden van het papieren U-blad. De Kritische Studenten Utrecht (KSU) doen ook een duit in het zakje met een satirische uitgave van ‘het nieuwe Ublad’.

Begin december heeft het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht besloten per 1 januari 2010 de papieren versie van het huidige Ublad op te heffen en alleen verder te gaan met een digitale online versie. Ook zou de redactie deels ondergebracht worden bij de afdeling communicatie van de universiteit. Volgens de tegenstanders van het plan is de onafhankelijkheid en het voortbestaan van het medium in het geding.

Tags: #actie, #demonstratie, #internet, #Media, #Ublad, #Utrecht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: