Demonstratie tegen onderwijsbezuinigingen

Gepubliceerd op 08 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het Nijmeegs Onderwijs Platform (NOP) demonstreert aanstaande woensdag 9 december tegen het beleid van Plasterk. NOP roept alle Nijmeegse studenten op zich daarbij aan te sluiten. De studenten verzamelen om 9:30 uur voor de Aula van de Radboud Universiteit (RU), om onderwijsminister Ronald Plasterk duidelijk te maken dat er niet bezuinigd mag worden op onderwijs. Hij moet zich, volgens de studenten, meer inzetten in het kabinet om dat te bereiken.

Plasterk komt op de RU praten over de nieuw opgezette Honours Academy. De studenten grijpen de gelegenheid aan om de minister duidelijk te maken dat ze tegen de bezuinigingen in het onderwijs zijn. Voorzitter van studentenvakbond AKKU, Jonas Sweep: “Ik ben woedend op de minister. Het kabinet zegt zich in te zetten voor een kenniseconomie maar in plaats van de daad bij het woord te voegen bezuinigen ze. Plasterk moet nu zijn best doen in het kabinet of anders opstappen!” In de Tweede Kamer wilde minister Plasterk geen garantie geven dat er niet bezuinigd wordt op onderwijs.

Het NOP is een initiatief van Nijmeegse politieke jongerenorganisaties: DWARS, ROOD, JD en CDJA en Studentenvakbond AKKU. NOP zet zich in voor het behoud van kwalitatief hoogstaand onderwijs in Nederland en vooral in Nijmegen.

Tags: #bezuinigingen, #Nijmegen, #Plasterk, #Politiek


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: