Te weinig begeleiding voor stagiairs

Gepubliceerd op 07 december 2009, 14:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Een vervelende stagebegeleider, simpele klusjes uitvoeren, discriminatie en vooral: slechte begeleiding. Het afgelopen half jaar konden studenten uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs hun klachten kwijt via de gezamenlijke Meldlijn Stageklachten. De jongerenorganisaties CNV Jongeren, FNV Jong, ISO, JOB en LSVb presenteren dinsdag de resultaten van hun onderzoek naar problemen op stagebied.

De meeste klachten gaan over de begeleiding vanuit zowel de onderwijsinstelling als het stagebiedende bedrijf, het stagecontract en de werkzaamheden. “De aansluiting van onderwijs naar de arbeidsmarkt is zeer belangrijk, daarom is het triest dat er zo met stagiairs wordt omgegaan. Stagiairs zijn waardevol en dus moet er in hen worden geïnvesteerd!” aldus Henno van Horssen, voorzitter van het ISO. Tevens benadrukken de organisaties dat er te weinig beleid is op het gebied van stages vanuit de politiek.

Morgen om 12.00 uur bieden de jongerenvoorzitters in De Bilt bij de MBO-raad het rapport “Stagiair zoekt begeleiding” aan Doekle Terpstra, voorzitter HBO-raad, en Jan van Zijl, voorzitter MBO-raad, aan. In dit rapport zijn de stageklachten gebundeld en doen de jongerenorganisaties aanbevelingen richting de politiek, onderwijsinstellingen en stagebiedende organisaties.

Uit eerder onderzoek van stagebemiddelaar stagemotor.nl bleek ook al veel ontevredenheid over stages. Bijna 90 % van de ondervraagde stagiairs vond dat ze te weinig begeleiding kregen. Ook waren de stageverlenende bedrijven vaak ontevreden over het niveau van de stagiairs.

Tags: #ISO, #LSVb, #stage


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: