Radboud Universiteit wil parttime studentbestuurders

Gepubliceerd op 07 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Radboud Universiteit Nijmegen werkt aan een nieuw beleid voor beursvergoedingen voor studentbestuurders. Studentenpartij in de Universitaire Studentenraad AKKUraatd houdt op 9 december een debat zodat studenten mee kunnen discussiëren over de bestuursvergoeding. Het lijkt erop dat de Radboud universiteit zal aansturen op parttime studentbestuurders.

Alhoewel de universitaire studentenraad nog geen beleidsvoorstellen heeft ingezien, lijkt de kans groot dat het nieuwe beleid aan zal sturen op parttime besturen. Volgens voorzitter van de AKKUraatd Timo Stark, heeft rector magnificus Kortmann het al jaren over parttime besturen. “Hij vindt het onzinnig dat studenten een jaar voltijd besturen.” Studenten moeten ook gewoon blijven studeren. Kortmann was in zijn eigen studententijd onder andere actief bij de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus maar heeft zijn studie hier niet voor neergelegd.

De Landelijke Kamer van Verenigingen (LkvV), de koepel van alle gezelligheidsverenigingen, heeft al laten weten aanwezig te zijn op het debat om zich uit te spreken tegen het parttime besturen. Anne Muyres, praeses van de LKvV: “Dit ongewenste idee berust op de grote misvatting dat studentenverenigingen parttime bestuurd kunnen worden. Studentenverenigingen als N.S.V. Carolus Magnus in Nijmegen moeten door hun omvang en alle activiteiten van de leden bedrijfsmatig gerund worden. Bestuurders worden uitgebreid ingewerkt en zijn verantwoordelijk voor de hele dagelijkse gang van zaken. Wij vinden dit idee een zeer ongewenste ontwikkeling”.

Het debat gaat overigens niet alleen over het parttime besturen. Volgens de AKKUraatd zijn er genoeg discussiepunten. “Zo staat het aantal bestuursmaanden al 7 jaar vast”, aldus Stark. “Terwijl het aantal groepen dat er aanspraak op maakt al jaren groeit.”

Tags: #AKKU, #Nijmegen, #studentenvereniging


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: