Gouden Strijkijzers voor Eerste Kamer

Gepubliceerd op 01 december 2009, 12:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Vanmiddag worden gouden strijkijzers uitgedeeld aan leden van de Eerste Kamer. Hiermee wil men duidelijk maken dat de wetswijziging voor het hoger onderwijs (WHW) een flinke kreukel heeft: de duurdere tweede studie. De Gouden Strijkijzers worden aangeboden door comité S.O.S, een groep studenten die zich uitspreekt tegen de bezuinigeningen in het hoger onderwijs. Het is de bedoeling dat de strijkijzers de Eerste Kamerleden aanzetten de kreukel van de duurdere tweede studie glad te strijken.

Het voorstel van minister Plasterk om universiteiten voor het volgen van een tweede bachelor of master het instellingscollegegeld te laten betalen, leidde eerder al tot protest. De CDJA zette de petitie stopplasterk.nl op. Toch werd de wetswijziging aangenomen door de Tweede Kamer.

De actie zal vanmiddag om 13:00 uur plaatsvinden. De actie wordt ondersteund door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Insterstedelijk Studenten Overleg (ISO) en door verschillende politieke jongerenorganisaties. De Eerste Kamer liet zich in een eerdere bespreking van de wetswijziging al kritisch uit over de duurdere tweede studie. De Kamer was bang financiële blokkades voor talent op te werpen.

Tags: #bezuinigingen, #ISO, #LSVb, #Plasterk, #tweede studie


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: