Werkgevers: Stagiairs niet goed voorbereid

Gepubliceerd op 01 december 2009, 15:12
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het overgrote deel van de Nederlandse stagebedrijven vindt dat studenten niet goed voorbereid zijn op hun stageperiode. Dat blijkt uit de Landelijke Stage Enquête 2009 van Stagemotor.nl, een online vacaturebank voor stageplaatsen. Aan het landelijke onderzoek deden 673 studenten en 127 werkgevers mee.

Het gaat al mis bij de sollicitaties, 65 procent van de bedrijven vindt sollicitaties van stagiairs over het algemeen matig tot slecht. De grootste ergernis is het gebrek aan kennis over het bedrijf waar gesolliciteerd wordt. Daarnaast vallen veel studenten door de mand omdat ze te weinig interesse of motivatie tonen.

Bijna 80 procent van de ondervraagde bedrijven vindt dat studenten meer training moeten krijgen om aan hun sollicitatievaardigheden te werken. “Er is dus werk aan de winkel voor scholen en universiteiten”, zegt Jan-Willem Kruithof van Stagemotor.nl. Gemiddeld krijgen stagiairs van werkgevers een 6,2 als rapportcijfer voor hun sollicitatievaardigheden.
Kruithof: “Niet slecht, maar dat cijfer kan makkelijk omhoog. Vaak hebben studenten genoeg kwaliteiten, maar weten ze niet precies hoe ze zichzelf moeten verkopen in een brief of tijdens een sollicitatiegesprek.”

Studenten
Bijna 90 procent van de ondervraagde stagiairs vindt dat ze door hun opleiding niet goed worden begeleid bij het zoeken naar een stage. “Dat is een verbeterpunt voor opleidingen. Je kunt van studenten natuurlijk niet verwachten dat hun sollicitatieskills nu al perfect zijn”, aldus Kruithof.

Tags: #arbeidsmarkt, #stage


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 7 december 2009 14:31

    StudNed.nl | Te weinig begeleiding voor stagiairs :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: