RUG-bestuur doet voorstel aan bezetters

Gepubliceerd op 26 november 2009, 15:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Op de website van de Groninger Studentenbond staat dat de bezetters van het bestuursgebouw in onderhandeling zijn met het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit groningen (RUG). Het bestuur van de universiteit heeft een voorstel gedaan dat zojuist door de bezetters naar buiten is gebracht.

Een woordvoerder van de bezetters zal vandaag tien minuten spreektijd krijgen in de Universiteitsraad om hun standpunt kenbaar te maken. Verder is het bestuur bereid om samen met de actievoerders een verklaring af te leggen dat de financiering van het hoger onderwijs moet worden verbeterd, om zo de groei in aantal studenten aan te kunnen. Daarnaast zegt het bestuur intensivering van de begeleiding in het eerste studiejaar toe.

Het College van Bestuur spreekt uit dat het in januari 2012 “de invoering en de werking van het BSA zal bespreken met de Universiteitsraad en daaraan zonodig consequenties zal verbinden.” De actievoerders zouden dan op grond van deze toezeggingen de bezettingsactie beëindigen. Op dit moment denken de bezetters over een tegenvoorstel.

Tags: #actie, #bezetting, #Bindend studieadvies (bsa), #Groningen, #medezeggenschap


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 26 november 2009 18:05

    StudNed.nl | Bezetting bestuursgebouw RUG ten einde :

  2. 27 november 2009 12:47

    StudNed.nl | Reconstructie: RUG één dag bezet om bindend studie advies :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: