Facebook is watching you

Gepubliceerd op 25 november 2009, 14:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Facebook wordt als sociaal netwerk veel gebruikt door studenten, ook in Amerika. Mensen delen op die manier bijvoorbeeld foto’s van een gezellig avondje stappen. In Amerika houdt de politie Facebook in de gaten om minderjarige drinkers op te sporen.

In Amerika moet je 21 zijn om te drinken. Ouder dan de meeste studenten bij aanvang van hun studie zijn. Zo ook de 19-jarige Adam Bauer, student aan de universiteit van Winconsin.Kort Nadat Bauer het vriendverzoek van een onbekende maar aantrekkelijke vrouw had geaccepteerd, werd hij op het politiebureau geconfronteerd met foto’s van zijn Facebookpagina. Op de foto’s hield Bauer een biertje vast, dit leverde hem een boete op van 227 dollar.

“I just can’t believe it. I feel like I’m in a science fiction movie, like they are always watching. When does it end?”, zegt Bauer in een plaatselijke krant. De krant laat weten dat er al acht gevallen bekend zijn waarbij Facebook foto’s gebruikt zijn als bewijs voor minderjarig drinken.

Politieagent Al Iverson laat weten dat het goed is dat de politie met zijn tijd meegaat. “Law enforcement has to evolve with technology”, aldus Iverson. “It has to happen. It is a necessity —not just for underage drinking.”

Tags: #alcohol, #Buitenland, #internet


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: