Veel studenten nog geen OV-chipkaart

Gepubliceerd op 24 november 2009, 15:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Per 1 januari 2010 wordt de papieren OV-studentenkaart vervangen door de Studenten OV-chipkaart. Vanaf die datum kunnen studenten niet meer reizen zonder hun OV-chipkaart. Hoewel 1 januari snel dichterbij komt, blijkt op dit moment nog zo’n 13 procent van de studenten niet over een OV-chipkaart te beschikken. Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is dit dan ook reden om alarm te slaan.

LSVb-voorzitter Gerard Oosterwijk: “We roepen studenten die nog geen OV-chipkaart hebben op om spoedig een tweede pasfoto in te leveren op het postkantoor, dit kan nog maar tot 30 november, Na de 30e kan je terecht bij www.studenten-ovchipkaart.nl voor instructies, maar is het niet meer zeker of je de kaart op tijd binnen hebt. Studenten die al meerdere malen een tweede pasfoto hebben ingeleverd en nog steeds geen OV-chipkaart hebben ontvangen, roepen we op om te bellen met de Klantenservice Studenten OV-chipkaart op 0900-66 55 44 of de studentenlijn van de LSVb op  030 – 231 30 29”.

Verder is het voor studenten belangrijk na te gaan of men al niet eens een OV-chipkaart heeft ontvangen. Zo blijkt uit klachten dat sommige studenten de OV-chipkaart zijn kwijt geraakt. ISO-voorzitter Henno van Horssen: “Studenten die de OV-chipkaart wel ooit hebben gekregen, maar nu kwijt zijn, roepen we op om spoedig te bellen met de Klantenservice OV-chipkaart op 0900 – 0980. Studenten zonder OV-chipkaart moeten echt in actie komen, per 1 januari is reizen zonder chipkaart onmogelijk.”

Naast het wijzen op de verantwoordelijkheid van de student willen de LSVb, het ISO en de JOB ook wijzen op de verantwoordelijkheid van de overheid en de vervoerders. Zij hebben de toezegging gedaan dat elke student met reisrecht vanaf 1 januari nog steeds gewoon kan reizen met het OV. ISO, LSVb en JOB vertrouwen hierop, maar  zullen wel een vinger aan de pols houden.

Tags: #ISO, #LSVb, #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: