Studenten demonstreren tegen collegevoorzitter

Gepubliceerd op 23 november 2009, 13:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Groninger Studentenbond (GSb) organiseert komende donderdag een betoging. De directe aanleiding voor de actie van studentenbond is het bindend studieadvies (bsa) dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil invoeren. Volgens de GSb is er bij deze beslissing niet goed genoeg geluisterd naar studenten. Dit brengt de studentenbond met name in verband met de nieuwe collegevoorzitter Sibrand Poppema.

GSb-universiteitsraadlid Thomas Wagenaar: “Deze hele bsa-discussie is eigenlijk een symptoom van een veel groter probleem. Met het aantreden van de nieuwe collegevoorzitter is het Groningse medezeggenschapsmodel compleet op de schop gegooid”, aldus Wagenaar. “Het is niet te geloven dat één persoon de boel zo desastreus om kan draaien. Het bsa is ons door de strot geduwd zonder dat we ook maar de kans hebben gekregen om er inhoudelijk over te spreken!”

De studentenbond organiseerde samen met verschillende studentenorganisaties en verenigingen een referendum over het bsa. 74 % van de studenten stemden tegen een bsa. Meer dan 80 % was van mening dat er pas een bsa mag komen als daar draagvlak voor is onder studenten. In totaal heeft zo’n 10 % van de RUG-studenten een stem uitgebracht. Poppema had op voorhand al in de universiteitskrant laten weten niks met de uitslag te doen.

Tags: #actie, #Bindend studieadvies (bsa), #Groningen, #GSb


1 Reactie(s)

  1. Wiebe Geert

    De demonstratie van donderdag heeft als doel aan het college duidelijk te maken dat de studenten het niet eens zijn met de manier waarop er omgegaan word met studenteninspraak. Er zullen verschillende organisaties deelnemen om dit duidelijk te maken.
    De demonstratie is dus niet gericht tegen de persoon Poppema, maar op de manier waarop het college onder leiding van Dhr. Poppema omgaat met studenten inspraak.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: