Asus en Toshiba betrouwbaarste laptops

Gepubliceerd op 19 november 2009, 12:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

transparent
Photo by [phil h]
Verzekeraar SquareTrade heeft op basis van 30.000 schademeldingen Asus tot betrouwbaarste laptopproducent uitgeroepen. 15,6% van de Asus laptops begaf het binnen drie jaar. Een derde van de laptops begaf het door ongelukkig gebruik door de eigenaar. 9% van de laptops sneuvelde al binnen twee jaar. Toshiba eindigde maar een paar tiende procent achter Asus. HP eindigde onderaan in de lijst, met een score van 1 op 4 defecte laptops na 3 jaar.

Het onder studenten populaire merk Apple werd vierde, met een uitvalpercentage van 17.4%. Het rapport bevat alleen cijfers over laptops met defecten, en geen cijfers over gestolen of verloren laptops. In Nederlandse studentensteden wordt relatief veel ingebroken in studentenhuizen. Laptops zijn een gewild object bij inbrekers.

De goedkope en kleine netbooks gaan ook vaker kapot dan de duurdere modellen. Goedkope laptops gingen ook sneller kapot. Blijkbaar wordt er in de productie van de goedkopere ook bespaard op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de onderdelen en de montage. De verschillen in uitval zijn wel zo klein, dat het financieel wel uit kan om een goedkopere laptop te kopen, en hem sneller weg te gooien.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: