Burgermeester Rehwinkel zet eerste groene stap

Gepubliceerd op 18 november 2009, 11:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

RehwinkelOp maandagavond 16 november zette burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel in bioscoop Pathé de eerste groene voetstap richting Kopenhagen. Op 12 december is er in Kopenhagen een klimaattop, bedoeld om tot een nieuw internationaal klimaatakkoord te komen. Door een groene voetstap te zetten kunnen mensen hun bezorgheid over het klimaat laten weten aan de klimaattop. Rehwinkel zette zijn groene voetstap na afloop van de gratis voorstelling van klimaatfilm ‘The Age of Stupid’.

De actie van de groene voetstappen wordt georganiseerd door het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) in samenwerking met GroenLinks en de Internationale Socialisten (IS). De voetstappen gaan uiteindelijk naar het nationale klimaatevenement Beat the Heat Now.

Op verschillende plaatsen in en rond de Groningse binnenstad kunnen voorbijgangers de komende tijd nog een groene schoen in groene, biologisch afbreekbare verf dopen om hiermee op gerecycled papier een groene voetafdruk te zetten. Op zaterdagmiddag 21 november zal ook Sinterklaas tijdens zijn intocht in Groningen een groene voetafdruk maken. Andere prominenten die hun samenwerking aan de actie verlenen worden later bekend gemaakt.

Tags: #duurzaamheid, #GroenLinks, #GSb, #milieu


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: