Verenigd Koninkrijk populair onder Nederlandse studenten

Gepubliceerd op 16 november 2009, 15:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

London - Big Ben
Photo by harshilshah100
Nederland is populair onder Duitse studenten. Van de buitenlandse studenten die in Nederland komen studeren komt het grootste deel uit Duitsland. Nederlandse studenten gaan het meest naar het Verenigd Koninkrijk blijkt uit een onderzoek van Nuffic.

Het aandeel van de studenten die een volledige opleiding in het buitenland doen is gestegen van 2.4 naar 2.5 %. Hiermee ligt Nederland nog steeds onder het Europees gemiddelde van 2.9 %. De lichte stijging is voornamelijk te danken aan de groeiende populariteit van het Verenigd Koninkrijk. Tot 2003 stond buurland België op de eerste plaats.

Het laatste meetjaar dat door Nuffic is meegenomen is het collegejaar 2006-2007. Omdat het daarna makkelijker werd gemaakt om studiefinanciering ‘mee te nemen’ naar het buitenland is het aannemelijk dat de groei zich heeft doorgezet. Uit de eerder dit jaar uitgekomen internationaliseringsmonitor blijkt dat het aantal studenten dat studiefinanciering meeneemt naar het buitenland in ieder geval is gegroeid. In 2006 waren dat er 50, in 2008 zo’n 1100 meer.

Tags: #internationalisering, #studeren in het buitenland, #studiefinanciering, #Verenigd Koninkrijk


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: