Oppositie kritisch over bezuinigen onderwijs

Gepubliceerd op 11 november 2009, 14:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Drs. M.I. Hamer
Photo by roel1943
Gisteravond werd de onderwijsbegroting besproken in de Tweede Kamer. De motie Hamer speelde een grote rol in de debatten die gevoerd werden over de begroting. In deze unaniem door de Tweede Kamer aangenomen motie werd het streven vastgelegd om als Kennisland een plek in de internationale top vijf te verwerven.

Toch zijn er commissies ingesteld met de taak 20 % te bezuinigen in het onderwijs. De PvdA is van mening dat door efficiënter te besteden, enerzijds bezuinigd kan worden en anderzijds geïnvesteerd kan worden in onderwijs.  De oppositie heeft er weinig vertrouwen in dat de realisatie van de motie Hamer op deze wijze ooit in zicht komt.

De SP en D’66 willen dat er niet wordt bezuinigd op onderwijs, maar geïnvesteerd. De PVV liet weten tegen de bezuinigingen te zijn, maar kwam niet met extra investeringen in de tegenbegroting. De VVD noemt het bezuinigingsbeleid kaasschaven en wil dat er grote keuzes worden gemaakt, zoals het vervangen van de studiefinanciering door een sociaal leenstelsel. Het geld dat hiermee wordt bespaard zou dan in onderwijskwaliteit moeten worden gestoken.

Aan het eind van de middag wordt het debat over de onderwijsbegroting hervat.

Tags: #bezuinigingen, #D66, #Politiek, #PvdA, #SP, #VVD, #Wilders/PVV


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: