PVV rukt klimaatonderzoek uit verband

Gepubliceerd op 09 november 2009, 13:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Blue Marble
Photo by acbo
Onderzoeker Appy sluijs van de Universiteit Utrecht is verbaasd over de conclusies die de PVV trekt op basis van zijn onderzoek. Sluijs en zijn team ontdekten dat er ooit palmen op de noordpool groeiden. Volgens de PVV is dit het bewijs dat het hele klimaatbeleid onzin is.

PVV Tweede Kamerlid Richard Mos stelt in zijn kamervregen dat “wanneer er in het verleden subtropische en tropische bomen op de Noordpool hebben gestaan als gevolg van natuurlijke warme condities op de aarde, het menselijk handelen niet kan leiden tot klimaatsveranderingen.” Al het geld dat de overheid besteed aan klimaatbeheersing is weggegooid belastinggeld.

Te kort door de bocht, oordeelt Sluijs: “De gedachtengang van de PVV klopt niet. Het feit dat de CO2-concentraties vroeger hoog waren, betekent absoluut niet dat de mensheid geen invloed heeft op wat er nu gebeurt met de atmosfeer. In sommige perioden was er van nature veel CO2-uitstoot, maar op dit moment kun je echt alleen de mens aanwijzen als bron.”

Sluijs is verbolgen dat de PVV hem niet eerst heeft gebeld: “De vragen zijn duidelijk niet goed voorbereid. Dat is toch wel het minste dat je mag verwachten van een Kamerlid?” Sluijs heeft contact opgenomen met de assistent van minister Cramer die de Kamervragen in behandeling heeft. “Ik bied mijn expertise aan. Ik hoop dat er dan in ieder geval een genuanceerd antwoord komt op deze ongenuanceerde vragen.”

Tags: #milieu, #Politiek, #Utrecht, #Wilders/PVV


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: