Almere krijgt eigen hogeschool

Gepubliceerd op 07 november 2009, 13:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Ronald Plasterk
Photo by roel1943
Naar verwachting zal Almere de komende 20 jaar groeien tot een stad met 350.000 inwoners. Minister Plasterk (OCW) en minister Cramer (VROM) vinden dat Almere een vestigingsplaats van hoger onderwijs moet worden. De hogeschool Windesheim gaat dan ook een grote hogeschool openen in Almere en een kleine in Lelystad. Plasterk en Cramer steken respectievelijk 20 en 17 miljoen euro in het project. De provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad zullen de resterende 35 miljoen euro bijdragen. Windesheim is van plan een breed aanbod van ongeveer 40 opleidingen te bieden voor zo’n 6000 studenten.

Minister Plasterk: “Het verschil tussen een plaats in de provincie en een stad is een instelling voor hoger onderwijs. Studenten zorgen voor meer cultureel leven, meer uitgaansleven, en meer nieuwe startende bedrijven en bedrijfjes. Ik verwacht dat deze hogeschool heel veel zal betekenen voor Almere, en ook voor Lelystad.”

Minister Cramer: “Een stad van 350 duizend inwoners moet meer te bieden hebben dan huizen en straten. Daar hoort een universiteit of hogeschool bij. Met zesduizend studenten wordt Almere straks een bruisende studentenstad.”

De eerste groep opleidingen start naar verwachting in het studiejaar 2011-2012.

Tags: #Almere, #Plasterk


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: