Jacht op huisjesmelkers

Gepubliceerd op 04 november 2009, 13:11
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en ROOD, jong in de SP, gaan weer op zoek naar de huisjesmelker van het jaar. Volgens de studentenbond en ROOD zijn er veel huisbazen die het niet zo nauw nemen met de regels wat betreft maximale huurprijzen, onderhoud en brandveiligheid. Studenten zijn de dupe van deze huisjesmelkers. Gerard Oosterwijk, voorzitter LSVb: “De kamernood  schept een situatie waarin studenten worden uitgebuit. Wij willen met de huisjesmelkerverkiezing deze misstanden op de kaart zetten en ongure huisbazen aanpakken. ”

ROOD en de LSVb nagelen de slechtste huisbaas, kamerbemiddelaar of woningcorporatie aan de schandpaal. In het hele land gaan ze de straat op om mensen te vragen naar hun ervaringen met huisjesmelkers. Nomineren kan ook online op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl

Tijdens eerdere verkiezingen werden huisjesmelkers aangetroffen die schaamteloos €350 vroegen voor een kamer van 6 m2, woningen zonder verwarming, brandonveilige en overvolle studentenhuizen  en zelfs een woning met al maanden een lekkende geiser.

In de afgelopen jaren werd de prijs gewonnen door onder andere Direct Housing, Rotsvast Makelaars, welke een rechtszaak aan hun broek kregen en mevrouw Chang, een beruchte huisjesmelker uit Utrecht die ondertussen een groot deel van haar panden heeft verkocht. De huisjesmelker titel is ondertussen berucht.

Tags: #huisjesmelkers, #LSVb, #Politiek, #ROOD


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: